Werkplaats

Maatwerk

Wij produceren duurzaam. Dit doen we door afval te scheiden op de juiste manier. Denk hierbij aan plastic, papier, hout en schuim.

Chique Interieurs gebruikt ook gerecyclede materialen om duurzaamheid te bevorderen. Alle meubelhoezen worden vervaardigd uit gerecyclede grondstoffen, waardoor er minder nieuwe materialen nodig zijn. Dit niet alleen bespaart energie ten opzichte van de productie van nieuwe materialen, maar minimaliseert ook milieuschade. Veel van deze duurzame grondstoffen zijn voorzien van certificeringen zoals het FSC-label voor hout, wat aangeeft dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Chique Interieurs wekt bovendien duurzame energie op met behulp van zonnepanelen. Door het gebruik van energiezuinige LED-lampen met bewegingssensoren wordt het stroomverbruik aanzienlijk verminderd. Daarnaast zorgen dakisolatie, muur- en spouwisolatie voor aanzienlijke besparingen op stookkosten. Door eersteklas materialen te gebruiken, kan Chique Interieurs ook duurzaam produceren. Duurzame meubels gaan langer mee, slijten minder snel en zijn over het algemeen milieuvriendelijk. Ze worden vaak vervaardigd uit gerecyclede of hergebruikte materialen, waarbij hout bijvoorbeeld een van de duurzame keuzes is.

Een andere duurzame praktijk is het een tweede leven geven aan meubels door ze te schenken of te verkopen. Dit is beter dan ze naar de vuilnisbelt te brengen, vooral als ze nog in goede staat verkeren maar je er simpelweg op uitgekeken bent.

Vragen?

Neem gerust contact op

Voltastraat 2

5928 PD Venlo
Nederland

Whatsapp ook mogelijk